2020-11-11 14:22:57• hírek • Bede Emőke

Frissítették a magas fertőzöttségi aránnyal rendelkező közigazgatási egységek listáját

A Szatmár Megyei Vészhelyzeti Bizottság szerdán elfogadta a határozatot, mely által ismét frissítették azon területi-közigazgatási egységek listáját, melyre az 1,5 és 3 ezrelékes fertőzöttségi rátát jegyző községek és városok kerülnek fel.

A frissen jóváhagyott lajstrom szerint jelen pillanatban Egri, Batiz, Szatmárhegy, Szatmárudvari, Majtény, Hadad, Erdőd, Krasznabéltek, Bogdánd, Kányaháza, Homoród, Aranyosmeggyes, Piskolt, Szaniszló, Szopor, Vámfalu, Krasznaterebes, Avasfelsúfalu, Szamosdob és Túrterebes közigazgatási egységekben is a fentebb említett értékek között mozog a fertőzöttségi arány.



A 3 ezrelékes fertőzöttségi rátát meghaladó települések listáján ez alkalommal nem történt változás, tehát továbbra is Csomaköz, Kálmánd, Érkávás, Szatmárnémeti, Börvely, Kökényesd, Érszakácsi, Tasnád, Kolcs, Avasújváros, Szatmárpálfalva, Mezőpetri, Nagykároly, Apa, Oláhcsaholy, Lázári, Szamosborhíd és Vetés közigazgatási egységek területén mérik a vízválasztónak számító 3 ezreléktől magasabb arányokat. E településeken a vörös forgatókönyvként ismertté vált szabályrendszert kell követni.



A teljes Szatmár megye fertőzöttségi rátája szerdán kereken három ezrelék volt, viszont a Kommunikációs Stratégiai Csoport napi összesítése korábban soha nem tapasztalt mértékű esetszám-ugrásról számolt be megyénk kapcsán. Az elmúlt 24 óra leforgása alatt nem kevesebb mint 235 új fertőzést igazoltak, ugyanakkor 7 elhalálozásról is érkezett jelentés. További részletek ide kattintva.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: